Gapend voor de klas – 4 tips tegen moeheid

Dat geldt al helemaal als je niet uitgerust van start gaat. Merk je dan ook dat je de dag moeilijker doorkomt? We geven je daarom een aantal praktische tips om niet gapend voor de klas te staan, oftewel om te genieten van een goede nachtrust en moeheid te voorkomen.

Uitgerust voor de klas

De volgende tips tegen moeheid kunnen je helpen:

  1. Ga elke dag op dezelfde tijd naar bed en sta op dezelfde tijd op. Doe dit ook in het weekend. Hiermee help je jouw biologische klok. Wat voor je kinderen in de klas geldt, geldt dus ook voor jou. Probeer dus vanaf nu Netflix iets eerder uit te zetten en hop… naar bed!
  2. Koude voeten? Slaap met je sokken aan! Hoewel het idee niet het meest romantisch is, slaap je met warme voeten wel dieper. En als je slaapt, zie je het toch niet ;-).
  3. Slaap je in je vrije tijd wel eens overdag? Zorg dan dat je uiterlijk om 15.00 uur wakker wordt, zodat je ‘s avonds weer in slaap kunt vallen.
  4. Zorg ervoor dat de temperatuur op de slaapkamer tussen de 16 en 18 graden is. Dit is de ideale temperatuur om bij in slaap te vallen. Niet te warm dus.
4 tips tegen moeheid onderwijs

En hopelijk kun jij met deze tips je werkdag in het onderwijs energieker starten én afsluiten!

Meer tips?

Gerelateerde blogs

3 tips om goede voornemens vol te houden
Dit wil je weten over spanningshoofdpijn. En zo kom je ervan af
Overprikkeld! Zo herken je dat (en dit doe je eraan)
Waarom dankbaarheid je gelukkig maakt (en zo kun je het trainen)
3 redenen om vaker de fiets te pakken
Waarom de sportschool geschikt is voor iedereen (ook voor jou!)