Zorgpolisonderwijs.nl

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Ga dan naar onze contactpagina en neem contact met ons op.

Wist je dat vanaf 1 januari 2023 de collectiviteitskorting is vervallen op het basispakket van alle zorgverzekeringen in Nederland? Maar niet getreurd, via Zorgpolisonderwijs.nl ontvang je tot 20% korting op je aanvullende (tand)verzekering.

*M.u.v. de restitutie verzekering en CZdirect.

Je bent al verzekerd, maar wilt overstappen van pakket en/of gebruikmaken van ons collectief.

Bij CZ regel je jouw zorgzaken eenvoudig zelf. Een collectiviteit toevoegen of wijzigen? Geef het eenvoudig door via Mijn CZ . Log veilig in met uw DigiD. Gebruik hiervoor het collectiviteitsnummer: 012945145.

Bij VGZ regel je dat eenvoudig en snel in Mijn VGZ . Ga in Mijn VGZ naar Verzekeringen en kies voor ‘collectiviteit wijzigen’. Gebruik hiervoor het collectiviteitsnummer: 3678.

Bij Zilveren Kruis kan je jouw collectiviteit wijzigen in Mijn Zilveren Kruis. Log veilig in met jouw DigiD. Gebruik hiervoor het collectiviteitsnummer: 207087021.

Bij ONVZ regel je dit eenvoudig via Mijn ONVZ. Log veilig in met jouw DigiD. Gebruik het collectiviteitsnummer van ONVZ: 102288.

Je kunt nooit dubbel verzekerd zijn.

Je kunt de verzekering op individuele basis afsluiten, dus zonder tussenkomst van je werkgever.
Ja, dit collectief is ook beschikbaar voor iedereen die een studie volgt voor leerkracht, pedagogisch medewerker of onderwijsassistent.
Ja, dit collectief is ook beschikbaar voor (ex-) werknemers die door arbeidsongeschiktheid of (vervroegde) pensionering niet langer werkzaam zijn in het onderwijs of de kinderopvang.
Ja, een partner en gezinsleden kunnen hier gebruik van maken, ook als zij niet in het onderwijs of de kinderopvang werkzaam zijn.
Ja, ook buitenshuis studerende eigen, stief-, pleeg- of adoptiekinderen tot 30 jaar mag je meeverzekeren.
  • CZ: 012945145
  • VGZ: 3678
  • Zilveren Kruis: 207087021

Bij een budgetpolis heb je een beperkte ziekenhuiskeuze, bij een naturapolis een ruimere ziekenhuiskeuze. Je krijgt 100% vergoed bij de gecontracteerde zorgverleners. Voor de overige zorgverleners met contract geldt eveneens een vergoeding van 100%. Voor de overige zorgverleners zonder contract geldt een vergoeding van 75 tot 80% van het gemiddeld gecontracteerd tarief.

Bij de restitutiepolis heb je vrije ziekenhuiskeuze. Je kunt terecht bij alle gecontracteerde ziekenhuizen en je krijgt 100% vergoed. Voor niet-gecontracteerde zorgverleners geldt een vergoeding van 100% van het marktconform of wettelijk tarief.

De huidige zorgverzekering moet vóór 1 januari zijn opgezegd en de nieuwe verzekering moet vóór 1 februari zijn afgesloten. Je bent dan automatisch met terugwerkende kracht vanaf 1 januari verzekerd.

Zorgverzekeraars bieden een overstapservice aan. Zij zeggen jouw huidige verzekering automatisch op, als je uiterlijk 31 december een nieuwe zorgverzekering afsluit.

Iedereen die in het onderwijs werkzaam is (ook partner en gezinsleden) mag gebruikmaken van de collectieve verzekeringen via Zorgpolisonderwijs.nl.

Het eigen risico is het bedrag dat je sinds 2008 eerst zelf betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg. je betaalt het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent en zorg nodig hebt uit de basisverzekering.

In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplicht en het vrijwillig eigen risico:

  • Verplicht eigen risico: In 2022 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar. De overheid stelt het verplicht eigen risico vast.
  • Vrijwillig eigen risico: Bovenop het verplicht eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500.

CZdirect heeft geen restitutieverzekering, CZ wél. Met een restitutieverzekering maakt het voor de vergoeding van zorg uit de basisverzekering niet uit of jouw zorgverlener wel of geen contract heeft voor de behandeling. CZ heeft ook meer én ruimere aanvullende verzekeringen dan CZdirect. Maar bij CZdirect zijn de aanvullende verzekeringen wel goedkoper.

Als je bij CZdirect verzekerd bent, kan je gewoon gebruikmaken van alle extra’s van CZ. Én via Zorgpolisonderwijs.nl krijg je bij CZdirect ook collectieve voordelen! Vergoedingen met een focus op jouw gezondheid.

Vragen?

Wil je meer weten over Zorgpolisonderwijs.nl? Of heb je een vraag over je premie?

CZ Zorgverzekeraar

Collectiviteitsnummer: 012945145

VGZ Zorgverzekeraar

Collectiviteitsnummer: 3678

Zilveren Kruis

Collectiviteitsnummer: 207087021