3 redenen om vaker de fiets te pakken

Nederland is echt een fietsland. Goede en veilige fietspaden, vooral vlakke wegen, mooie en diverse natuur. Wist je dat Nederland maar liefst 37.000 kilometer fietspad heeft? Genoeg moois te ontdekken dus! En fietsen is ook nog eens heel gezond.

De voordelen van fietsen

Gemiddeld bewegen we steeds minder. En pakken we steeds vaker de auto, ook voor kleine ritjes. Geldt dat ook voor jou? Pak dan eens de fiets naar het werk of de supermarkt. Fietsen heeft namelijk veel voordelen.

Fietsen houdt je gezond

Mensen die regelmatig fietsen zijn vaak fitter en minder vaak ziek. Bovendien zorgt het voor een betere doorbloeding en spijsvertering. En na zo’n heerlijk fietstochtje in de buitenlucht slaap je ’s nachts ook vaak beter.

Fietsen maakt gelukkiger

Door fietsen maak je endorfine aan. Een stofje dat zorgt voor een goed humeur. Daar word je toch vrolijk van?!

Fietsen is beter voor het milieu

Een auto die op benzine rijdt, stoot CO2 uit. Elke kilometer zo’n 200 gram. En dat is dus niet zo goed voor het milieu. Fietsen zorgt voor minder geluidsoverlast en het neemt minder ruimte in op de weg. Trappen maar! 

De mooiste fietsroutes van Nederland

Heel Nederland is ‘bedekt’ met fietsknooppunten. Hiermee kun je eenvoudig zelf een fietstocht plannen. Maar je kunt ook kiezen voor kant-en-klare knooppuntroutes. We hebben 3 mooie routes voor je uitgezocht:

Fietsroute Schoorlse Duinen

Niet bang voor een beetje klimmen en dalen? Bedwing dan per fiets de Schoorlse Duinen, Nederlands breedste duingebied met de hoogste duinen én volop ruimte om uit te waaien. Lengte: +/- 29 km.

Fietsen over IJsselmonde

De rust nabij een drukke stad ontdekken? Vlakbij Rotterdam ligt het onontdekte Eiland IJsselmonde, een groene oase rondom Rotterdam waar je mooi kunt fietsen. Lengte: +/- 37 km.

Fietsroute Veluwezoom en Rhederlaag

Houd je van afwisseling? Kies dan deze route door historische stadjes, langs de IJssel en over Nationaal Park Veluwezoom, een natuurgebied van 5000 hectare. Lengte: 36 km.

Bron: Zilveren Kruis

Gerelateerde blogs

3 tips om goede voornemens vol te houden
Gapend voor de klas - 4 tips tegen moeheid
Dit wil je weten over spanningshoofdpijn. En zo kom je ervan af
Overprikkeld! Zo herken je dat (en dit doe je eraan)
Waarom dankbaarheid je gelukkig maakt (en zo kun je het trainen)
Waarom de sportschool geschikt is voor iedereen (ook voor jou!)