De belangrijkste wijzigingen voor de basisverzekering in 2021

Iedereen die in Nederland woont of werkt moet een basisverzekering voor zorg afsluiten. De overheid bepaalt wat er in het basispakket zit. Dat is medisch noodzakelijke zorg waar iedereen recht op heeft.

Hieronder vind je in het kort de belangrijkste wijzigingen voor de basisverzekering in 2021:

  1. De premie voor een basisverzekering wordt in 2021 weer verhoogd. De premie voor de basisverzekering wordt opnieuw duurder. Dat werd op Prinsjesdag afgelopen september al bekend gemaakt. Bij Zorgpolisonderwijs.nl stijgen de premies voor de zorgverzekeringen minder hard in vergelijking tot andere zorgverzekeraars. Voor de basisverzekeringen van Zorgpolisonderwijs.nl betekent dit dat je voor een basisverzekering bij VGZ een premie vanaf 114,85 en bij Zilveren Kruis een premie vanaf 114,90 betaalt. Dat is inclusief een collectiviteitskorting van 5%.
  2. Herstelzorg COVID-19 in de basisverzekering.
    Het afgelopen jaar heeft in het teken van corona gestaan. Mocht je corona hebben gehad en je hebt zorg nodig om te herstellen hiervan bij ernstige klachten, dan wordt deze tijdelijk vanuit de basisverzekering vergoed. De uitbreiding geldt al vanaf 18 juli 2020 voor 1 jaar. Wil je hier meer informatie over? Bekijk dan de meeste gestelde vragen pagina van VGZ en Zilveren Kruis.

Een belangrijk gegeven dat hetzelfde blijft is het eigen risico. Ook in 2021 betaal je een minimaal eigen risico van 385,-. Bekijk welke belangrijke behandelingen of producten en vanuit de basisverzekering wordt vergoed.

Delen is lief

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Houd mij op de hoogte!

Ja, ik ontvang graag in de week van 12 november een bericht met de nieuwe premie en voordelen van 2022!